Header Header Header Header Header
Shadow
Divider

Kontrollering og vedlikehold av Simple Simon PT-INR

Spørsmål og svar knyttet til hvordan man skal vedlikeholde Simple Simon PT-INR systemet og hvordan man skal kontrollere at systemet fungerer som det skal og at de som analyserer gjør det riktig.

1. Trenger Simple systemet vedlikehold?
Svar: Nei, siden det  automatisk blir bytte til ny avleser med jevne mellomrom så trengs det ingen vedlikehold. For mer informasjon om lot bytte og avleser bytte se under spørsmål og svar knyttet til produktet.
 

 2. Hvor ofte skal man analysere kontroller?
Svar: Jo oftere jo bedre. Simple Simon produktet har medfølgende kontroller i kitene slik at alle skal kunne benytte seg av kontroller. Ved anbefalinger til norske legekontor følger vi råd gitt av Noklus: Utføres daglig eller ukentlig og alltid når nytt reagens tas i bruk.
I tillegg kan det være lurt å analysere kontroll dersom man får uventet svar, er lenge siden man har analysert eller annen usikkerhet. Bruk gjerne vår support linje på web dersom dere trenger litt tips til å kunne bruke kontrollverdiene
.

3.Må lot nummer på reagens og avleser også være likt som lot nummer på kontrollen?
Svar: Nei, det skal ikke være samme lot nummer på kontroll og reagens. Kontrollene, ZAP (Zafena Abnormal Plasma) som følger med kitet til Simple Simon har egne lot nummer og kan brukes på alle reagens lot nummer. Dersom du skulle ha flere kontroller igjen etter et kit er ferdig kan man fint benytte disse kontrollene på neste kit som man mottar av reagenser.

4. Hvor finner man referanse verdien på kontrollen?
Svar: Utenpå kontroll esken og i pakningsvedlegget i esken ligger ferdig utfylte kvalitetsskjema med referanseverdien og grenser. Dersom pakkevedlegget har  kommet bort finnes muligheter å laste de ned her:

    ZAP kontroll lot nr.: M053M

  ZAP kontroll lot nr.:  N482M

5. Hjelp, kontrollen går ikke inn. Hva gjør jeg?
Svar: Sjekk igjennom tillagingsprosedyre for kontrollen og at kontrollen er tillaget og lagret rett. Deretter analysere kontrollen engang til. Kan være lurt å lage en ny kontroll  dersom man er usikker på om kontrollen er oppbevart og laget rett. Er den fortsatt utenfor referanse området gå igjennom sjekk liste for hva som kan gi henholdsvis for høy eller for lav kontroll verdi. Last ned her om ønskelig for en sjekkliste.

 Sjekkliste Simple Simon PT- INR og kontroll analysering

Snarveier