Header Header Header Header Header
Shadow
Divider

Om oss

Zafena AS ble etablert juni 2013.

I ett tett samarbeid med Zafena AB, produsenten av velkjente Simple Simon PT-INR for pasient nær analysering av INR er vi spesialisert innenfor medisinsk laboratoriediagnostikk. 

ZAFENA AB er en svensk virksomhet grunnlagt i 2004 av PhD Mats Rånby, en gründer innen laboratoriediagnostikk med lang fartstid innen koagulasjon, fibrinolyse og immunologiske metoder.
Andre virksomheter med samme opprinnelse er Biopool AB og Medirox AB.

ZAFENA AB ble grunnlagt med tanke på økt brukervennlighet innenfor våtkjemisk pasientnær laboratoriediagnostikk med ideen om like god analysesikkerhet som sykehuslaboratorier. Samtidig ett økonomisk system med avansert programvare og redusert kompleksitet i maskinvare. 

IT-ankeret i ZAFENA har fra starten av vært Xerxes Rånby, en IT innovatør av rang.  Utvilkingen av Zafena Work station 
Nødvendig innsikt innen den praktiske laboratoriediagnostiske hverdagen og krav som stilles der har blitt tilført av BMA Marie Danielsson-Rånby.
ZAFENA AB har beliggenhet nær Universitetet sykehuset i Linköping med tette kontakter med den kliniske og biomedisinske forskning.   

ZAFENA AS ble opprettet sammen med ZAFENA AB for å knytte tettere kontakt med det norske markedet og med på laget kom Pia Virik Moldestad med sin gode erfaring med Simple Simon PT-INR over mange år i Norge. 

ZAFENA AS selger sine produkter via videreforhandlere og legger stor vekt på gode
relasjoner med ett tett og godt samarbeid når det gjelder behov for support, markedsføring
og annet.  

Med egen avdeling i Norge knyttes det store forventninger til at alle Zafena sine produkter skal være tilgjengelig i det norske markedet både på legekontor og sykehus. 

ZAFENA AS fikk i 2020 agenturet for DIAQUICK hurtigtester fra Dialab. En velkjent produsent for hurtigtester som Mononukleose, graviditets tester, FOB, FOB-TRF, Strep A og SARS-CoV-2 Antigen tester.  Med ett tett og godt samarbeid med Dialab gir vi god oppfølging av disse tester til forhandlere i Norge. 

Fra 2022 kom endelig Zafena Work Station også til det norske markedet. Etter lang erfaring med oppkobling av POC instrumenter i Sverige var endelig journalsystemene i Norge også klare for dette. Etterspørsel etter elektronisk svar overførsel for å sikrer kvaliteten på laboratorie analyser og rapporteringer på norske legekontor er nå stor. Dette sparer også mye tid for legesekretærene. Med vår gode erfaring er vi klare for mange innstallsjoner på legekontorene fremover. 

Vi integerer alle POC instrumenter som finnes på norske legekontor ( se oversikt her)

Snarveier